Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φωτοβολταϊκά και στις Ένοπλες Δυνάμεις Θα υπάρξουν σχετικές μελέτες με απόφαση του υφυπουργού Αμυνας


Φωτοβολταϊκά και στις Ένοπλες Δυνάμεις
Το ενδεχόμενο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις ένοπλες δυνάμεις θα εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας

 Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατιωτικές μονάδες, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος που πληρώνουν στη ΔΕΗ, εξετάζει, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού κ. Κ. Σπηλιόπουλου και αποφασίσθηκε πριν γίνει οτιδήποτε να υπάρξουν ολοκληρωμένες σχετικές μελέτες. Στη σύσκεψη αυτή ειπώθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πληρώνουν ένα υπέρογκο ποσό στη ΔΕΗ, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο και με τα φωτοβολταϊκά θα εξοικονομηθούν χρήματα. Η εγκατάστασή τους θα γίνει με τη μέθοδο της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και σε πρώτη φάση εξετάζεται (όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες) να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο της Λάρισας, στο Αγρίνιο και στην Αυλώνα.

Πέραν τούτου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει και εργοστάσιο αφαλατώσεως και αξιοποίηση (μέσω ΕΣΠΑ) των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου